Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Det lossnade för målskyttarna: ”Det vi lever för”

MFF krånglade till sig en nödvändig trepoängare i den allsvenska toppstriden genom att bortavinna mot Elfsborg med 3-0. Marcus Antonsson var inblandad i samtliga tre mål men bokfördes bara för ett. Fast han tog det med ett leende.
– För oss som anfallare är det alltid skönt att få göra mål och att det lossnade. Det är viktigt, det går inte att komma ifrån. Men viktigast är ju tre poäng, sa Antonsson.

Trion som jobbade fram MFF:s ledningsmål, Anders Christiansen, Marcus Antonsson och Guillermo Molins.Bild: CARL SANDIN
Guillermo Molins och Marcus Antonsson startade på topp och hade det lite jobbigt att få fast bollen inledningsvis. Efterhand blev det bättre och Molins var inblandad i några heta möjligheter och Antonsson blev mer och mer bekväm i sin bollbehandling.
Precis när Rösler ville få till en bättring framåt och släppa in Arnor Traustason och Sören Rieks en kvart in i andra halvlek, skapade Anders Christiansen oordning i Elfsborgsförsvaret.
En dribblingsraid in i straffområdet avslutades med ett skott som Tim Rönning precis lyckades parera. Returen studsade ut till Guillermo Molins men hans skott räddades av Fredrik Holst.
Bollen var inne tyckte en del men Marcus Antonsson fick målet på den kommande returen. 0-1 efter 62 minuters spel. Slutligen korrigerades målet och Molins blev målskytt.
– Jag har bildbeviset här i min telefon, sa Molins glad och nöjd efter matchen.
– Det var jätteskönt för oss båda att få till mål. Det är det en anfallare lever för och det vi har betalt för, menade Molins som för sex år sedan sköt guldet till MFF på Borås arena med två mål.
Hans andra av fyra SM-guld. Nu är MFF verkligen i guldjakten igen.
– Jag tror vi klarar det, vi har den bredaste truppen, sa Molins segervisst.
För en anfallare är det viktigt det där med mål och känslorna bubblade.
– Jag får väl gå till botten med det första målet, skojade Antonsson.
Det blev riktig mållossning för MFF i slutskedet. Jo Inge Berget fixade 0-2 på en kraftfull straff i den 82:a minuten, en straff som Antonsson jobbade fram. Antonsson fick först bollen av Arnor Traustason för att slå straffen, men Antonsson valde att lämna över till Berget.
– "JIB" var sugen och jag har ju missat två tidigare under säsongen.
Berget var själv nöjd.
– Ja, den var bra. Nu har vi gjort mål på två straffar i rad, sa han nöjt.
– Vi gör vårt jobb bra tycker jag.
Två minuter senare gjorde Antonsson odiskutabelt 0-3.
– Ja, där var det inget snack om vem som ska ha det målet, sa Antonsson.
Hammarby slog AIK vilket hjälpte MFF i det avseendet, även om Hammarby kliver på bakom i tabellen.
– Ja, det var bra för oss. Det här var ett styrkebesked av oss, inte minst att hålla nollan med så många byten och rotation i laget, menade Antonsson.
Gå till toppen