Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kent Leijon Jönsson: Krävs nya Malmöpoäng för undvika SHL:s slukhål

En premiärförlust mot en nykomling kan betraktas som ett olycksfall i arbetet, en derbytorsk kan sorteras in i kategorin ”sådant som händer” – men tre raka nederlag hade varit en dålig trend. Därför gav Malmö Redhawks 4–1-seger mot Luleå arbetsro.

Redhawksjubel.Bild: PETTER ARVIDSON
Varför bärgades segern? I alla lag finns den eviga balansakten mellan kollektivt arbete och kreativitet. Redhawks närmade sig jämvikt i systemet. För det här lagbygget är det själva nyckeln till poäng. Eller rättare sagt: det måste vippa över till det kollektiva arbetets fördel.
Tränarstaben fick en hel del positiva svar.
Niklas Arell tog derbypetningen, och i hans ögon förmodligen extremt snåla 49 sekunder istid i premiären mot Leksand, på rätt sätt. Han spelade som han ska göra. En resolut backinsats där han utnyttjade sin fysik (två registrerade tacklingar) och stod för en välbehövlig enkelhet – som smittade av sig. Dessutom en assist.
Förstakedjan. Mål av Lars Bryggman och Frederik Storm. Två målgivande passningar av Fredrik Händemark. En självförtroendeinvestering.
Mål i powerplay igen (av Konstantin Komarek). . En 50-procentig effektivitet i den spelformen gör att Redhawks toppar PP-ligan. Värre är det förstås med boxplay, men uppklarningsprocenten steg till 62,50. En bit kvar till riktmärket 80 procent.
Veckan som följer är Färjestad (b) på torsdag och Örebro (h) på lördag. För att inte försvinna i SHL:s slukhål krävs nya Redhawkspoäng. Ett rimligt antagande är att tabelljumbon Växjö snart spräcker sin poängnolla. Så det gäller att hänga på i slutspelsjakten.
Gissningsvis får vi se målvakten Lars Voldens seriedebut för säsongen.
Gå till toppen