Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Satte tolv av tolv i HK:s kross: ”Det är härligt”

HK Malmö studsade tillbaka direkt efter smällen mot Lugi genom att slå obesegrade succélaget IFK Ystad med 28–21.

Hampus Olsson var het med tolv mål mot IFK Ystad.Bild: MATHIAS BERGELD
Högersexan Hampus Olsson var hundraprocentig och satte tolv mål varav fyra på straff.
– Det är härligt när man har en sådan dag. Så många mål har jag nog aldrig lyckats få in i en match, speciellt inte tolv på tolv, sa han i Cmores sändning.
Målorgien gav en raketartad uppryckning till sjätteplats i skytteligan efter att ha gjort elva mål på säsongens tre första matcher i Handbollsligan.
Men det var knappast lekande lätt från början till slut.
HK Malmö hade 11–7 i första halvlek, men tappade initiativet på grund av en massa slarv och IFK Ystad kunde gå ifatt.
Gästerna fick ändå sista ordet när Daniel Ekman dundrade in 13–12 med ett rappt underarmsskott bara tre sekunder före pausvilan.
Kanske var det en injektion för HK Malmö kom ut som ett heltaggat lag i andra halvlek och skaffade sig snabbt en ledning med fyra bollars marginal.
– Jag tycker vi får lite bättre träff på dem bakåt i andra. Det är många gånger i första där vi räknar fel och låter dem komma till bra skottlägen, det får vi bort, sa Hampus Olsson.
IFK Ystad var aldrig riktigt nära att störa HK Malmö som kunde springa ifrån till en övertygande seger efter en svajig inledning på säsongen i ligan.
– Det känns som att vi varit på rätt väg i de andra matcherna också när vi spelat i Europa och på försäsongen. Vi ska bara få det sista att lossna, sa Hampus Olsson.
Och det gäller att ladda om snabbt. Redan på torsdag är det dags igen med ännu ett Skånederby och ännu en bortamatch, kanske den tuffaste av dem alla, mot IFK Kristianstad.
Gå till toppen