Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Badgäst med spionkamera skulle smygfilma i duschen – råkade filma sig själv

Badgästen skulle smygfilma andra män när de duschade på Burlövsbadet. Men mannen råkade även filma sig själv. Sen blev han igenkänd av andra badgäster som hittade spionkameran. Nu döms mannen.

Bild: Polisens förundersökning TT
Det var två män som upptäckte den kvarglömda AXE-flaskan inne vid herrarnas duschar under en föreningskväll hösten 2017.
Upphittarna kände på den och noterade att flaskan var tung – och att det inte kom något schampo när de tryckte på den. Sen upptäckte männen att det istället fanns kamerautrustning inuti.
En av männen är tekniskt kunnig och tog med sig kameran hem, och lyckades läsa av minnet.
På minneskortet fanns 30 minuters film uppdelat på elva klipp. Två människor syntes på klippen. Dels en av upphittarna – och dels ansiktet på en man som håller i schampooflaskan.
Det visade sig vara en annan föreningsmedlem. Ställd inför anklagelserna erkände mannen att AXE-flaskan var hans.
Förutom att bli utesluten blev den medelålders mannen även polisanmäld – vilket lett till att han nu dömts för kränkande fotografering.
Under rättegången kunde mannen inte förklara varför han försökt smygfilma.
Han straffas med 60 dagsböter på totalt 4 200 kronor och att betala 8 000 kronor i skadestånd till den man som fångades på bild av spionkameran.
Gå till toppen