Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ilestedt redo för spel mot Göteborg

Landslagsbacken Amanda Ilestedt tvingades stå över senaste ligamatchen med en lårskada. Men till Champions League-returen mot Göteborg är Bayern München-stjärnan tillbaka. ”Allt är okej igen ”, hälsar hon i en kommentar.

Bayern Münchens Amanda Ilestedt, här under första mötet på Gamla Ullevi för två veckor sedan, är spelklar igen till Champions League-returen mot Göteborg.Bild: Adam Ihse/TT
Amanda Ilestedt har varit given på sin mittbacksplats efter klubbytet från Potsdam till Bayern München i somras och spelade även hela 16-delsfinalen i Göteborg för två veckor sedan.
Men skadekänningar i baksidan av ena låret gjorde att svenskan stod över den gångna helgens match i Bundesliga. I en kommentar via Bayern Münchens pressansvarige hälsar Ilestedt dock att hon är klar för spel i onsdagskvällens match mot Göteborg.
”Jag har de senaste dagarna jobbat konsekvent för att bli klar för Champions League-matchen. Allt är okej igen och jag är klar för spel”, säger hon.
Göteborg reste på tisdagen till München med en färsk 3–1-seger mot Djurgården i ryggen.
Bayern München var dock snäppet värre i helgen, med en 5–0-seger mot FC Sand och ytterligare två mål av Mandy Islacker – som nu blivit tvåmålsskytt i sina tre senaste matcher (inklusive i 2–1-segern mot Göteborg).
”Göteborg visade i första mötet att det är en motståndare som vi måste ta på allvar”, säger Islacker.
”Men vårt mål för returen är tydligt: vi vill dominera, göra mål och ta oss vidare till nästa omgång i Champions League genom en seger”.
Gå till toppen