Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmöregissör vinnare på Nordisk Panorama

Norska ”Once Aurora” vann priset för bästa nordiska dokumentär på Nordisk Panorama i Malmö på tisdagskvällen. Men priset ”New Nordic Voice” gick till Malmöregissören Ida Persson Lännerbergs film ”Lindy the Return of Little Light”.

Ida Persson Lännerberg.Bild: Irina Bernebring Journiette
Den 30:e upplagan av dokumentär- och kortfilmsfestivalen Nordisk Panorama höll på tisdagskvällen prisutdelning på Malmö Rådhus och vinnaren i den största klassen ”Bästa nordiska dokumentär” blev norska Stian Servoss och Benjamin Langelands film ”Once Aurora” om popstjärnan Aurora. Svenska Julia Thelin tog hem festivalens kortfilmspris för ”Sorry, not sorry”.
Men i klassen ”New Nordic Voice Doc” som går till nya lovande nordiska filmskapare blev det en Malmösegrare. Regissören Ida Persson Lännerbergs film ”Lindy the Return of Little Light” om Malmöskådespelaren Lindy Larsson fick priset på 5 000 euro med motiveringen ”en ärlig och underhållande film om vikten av att tro på sig själv och att acceptera vem man är i en värld full av motståndare. Ett livsbefrielseprojekt som befriar oss alla.”
Fakta

Vinnarna på Nordisk Panorama

Bästa nordiska dokumentär: ”Once Aurora” av Stian Servoss och Benjamin Langeland från Norge. Hedersomnämnande till svenska ”Scheme Birds” av Ellen Fiske och Ellinor Hallin.

Bästa nordiska kortfilm: ”Sorry, not sorry” av Julia Thelin från Sverige. Hedersomnämnande till finska ”The Stroker” av Pilvi Takala och danska ”No Ill Will” av Andrias Høgenni.

New Nordic Voice – dokumentärfilm: ”Lindy the Return of Little Light” av Ida Persson Lännerberg från Malmö.

New Nordic Voice – kortfilm: norska ”She-Pack” av Fanny Ovesen.

Malmö stads publikpris: danska ”Humanity on Trial” av Jonas Bruun.

Young Nordic – Children’s Choice Award: norska ”The Evil Principal” av Ida Hansen Eldøen.

Gå till toppen