Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Rugby-VM har exploderat – hela världen står still”

Ett av årets största sportevenemang är i full gång: rugby-VM i Japan.
– VM i fotboll och OS är större, men rugby-VM har bara exploderat. Hela världen står still. Det är ett enormt evenemang, säger den svenske rugbyexperten Hamish Mabon.

Svenske rugbyexperten Hamish Mabon: ”När exempelvis Nya Zeeland och Sydafrika möts, då kan man inte nå en människa i de nationerna, det kan man bara glömma”. Här åker Nya Zeelands Sonny Bill Williams på en tackling mot Sydafrika.Bild: Koji Sasahara
Omkring 400 000 utländska rugbysupportrar förväntas besöka Japan under turneringen och mer än 800 miljoner hushåll i världen kan se sändningarna. Värdlandet deltar i högsta grad, men de japanska åskådarna omfamnar de andra länderna med värme och tycks adoptera ett landslag som de håller på. Japanerna dyker upp i Englands klack med färgkoordinerade ansiktsmålningar och har med sig förtryckta textblad för att sjunga med i Irlands nationalsång.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen