Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Säkerhetsläget stoppar ännu en turnering

Oroligheterna i Hongkong fortsätter att få konsekvenser också för idrottsrörelsen. PGA-turneringen i golf nästa månad ställs nu in på grund av säkerhetsläget.

De våldsamma protesterna på Hongkongs gator har pågått i flera månader. Polisen i Hongkong har upprepade gånger använt tårgas, gummiklädd ammunition och vattenkanoner mot demonstranterna.Bild: Kin Cheung/AP/TT
Tävlingen i Hongkong, Clearwater Bay Open, skulle ha avgjorts 17–20 oktober och fungerat som avslutning på den amerikanska PGA-tourens kinesiska gren. Nu blir i stället tävlingen i Macau 10–13 oktober den sista för året.
”Säkerheten för spelare, personal, fans, volontärer och alla andra som finns runt våra turneringar är alltid prioriterat i allting vi gör. Vi har analyserat situationen från alla vinklar och kommit fram till att det bästa beslutet är att ställa in Clearwater Bay Open 2019”, säger Greg Carlson, chef för PGA:s Kinatour, i ett uttalande.
Oroligheterna i Hongkong har pågått ända sedan i våras. Protesterna inleddes som ett försök att stoppa ett lagförslag som ville tillåta utlämning av misstänkta brottslingar till Fastlandskina. De har sedan utvecklats till att också innehålla krav på demokratireformer.
För två veckor sedan ställdes också den planerade WTA-turneringen i tennis, som skulle ha spelats 5–13 oktober, in på grund av säkerhetsläget i Hongkong.
Gå till toppen