Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Välj rätt vin till pasta: ”Såsen är hemligheten”

Variation, omväxling, enkelhet – att para vin och pasta är både kul, lätt och gott. Och kom ihåg att det inte bara behöver vara rött till maten – vitt och bubbel har också sin givna plats.

Bild: Shutterstock
Säg pasta och vin och de flesta av oss tänker nog genast på röda viner som sangiovese från Toscana, nebbiolo från Piemonte eller kanske nero d’avola från Sicilien. Och visst, det är alla fantastiska viner som passar till en uppsjö av pastarätter. Men samtidigt är pasta så mycket mer än köttigt mustiga grytor; det kan ju faktiskt lika gärna handla om lätta delikata skaldjursanrättningar eller fräscha grönsaksrätter.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen