Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Zlatan är störst även om hans MFF-siffror inte är det

Zlatan Ibrahimovic i Malmö FF-tröjan mot Örgryte 1999.Bild: Peter Frennesson
Svar till Kent Grenstam, Sydsvenskan 20 september 2019.
Det är klart att Ibra ska få en staty, som redan är tillverkad, mitt i stan lagom till sin födelsedag. Med statyns tänkta placering får tiotusentals, om inte hundratusentals stadionbesökare beskåda en över 3,5 meter hög bronsstaty som avbildar en internationell stjärna.
Zlatan kan måhända ha gjort ett mindre avtryck i MFF:s spelarstatistik än de personer du nämnt, men han är Malmös i särklass största ikon utanför Sverige; han har spelat i Europas största fotbollsligor och gör fortsatt enastående insatser i Los Angeles. Otaliga är de gånger jag träffat européer i de städer Zlatan kunnat kalla sin (tillfälliga) hemstad som glatt utbrustit ”oh, Zlatan!” när jag besvarat deras fråga om var i Sverige jag kommer från.
Då tycker jag att det är rätt att ha statyn på en lättillgänglig plats som frekventeras av många Malmöbor som icke-Malmöiter, eftersom Zlatan är en stolthet för hela staden och inte bara för Rosengård.
Yashar Modaber
Gå till toppen