Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Planer på billiga hyreslägenheter går framåt

Planerna på lite billigare hyresrätter vid gamla ICA-tomten i Furulund går framåt. Under onsdagen klubbades exploateringsavtalet av en enig kommunstyrelse.

Bild: Tengbom
Länge har läget varit stillastående på tomten. Men nu börjar det hända saker: i slutet på 2021 – ett år efter det planerade öppnandet av den nya tågstationen – är tanken att ett bostadshus ska stå klart med 40 lägenheter. Främst ettor och tvåor, men även några treor. I en byggnad formad som ett L.
Det är det kommunala bostadsbolaget KKB som står bakom planerna. Genom att söka statligt investeringsstöd – som man räknar med att få – är tanken att hyrorna ska kunna bli relativt låga. Även om vd:n Mikael Strand tycker att det är för tidigt att säga vad de kommer att landa på.
Och det mesta pekar på att planerna kommer att bli av: såväl alliansen som oppositionen är positiva.
– Det behöver byggas i de centrala delarna av Furulund så att vi får tillbaka livet där, säger oppositionsrådet Catrin Tufvesson (S).
Och kommunstyrelsens ordförande Pia Almström (M) pekar på behovet av fler billiga hyresrätter i kommunen.
– Vill man hitta en lite billigare lägenhet så är det väldigt kärvt i nuläget.
På onsdagen klubbades exploateringsavtalet mellan kommunen och KKB av kommunstyrelsen. Senare i höst ska det beslutas om detaljplan.
– Tanken är att sätta igång så snart som möjligt, berättar Mikael Strand.
Bolagets förre vd har tidigare sagt till Sydsvenskan att det fanns planer på omkring 55 lägenheter. Men enligt Mikael Strand är det hela tiden 40 lägenheter som har varit tanken.
Gå till toppen