Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sju ton Zlatan snart på plats i Malmö

Stenen som ska bära Zlatan Ibrahimovics staty på Stadiontorget är på plats. Nu kan nedräkningen börja: Om knappt två veckor anländer världsstjärnan till sin hemstad.

Den 8 oktober invigs statyn av Zlatan Ibrahimovic på Stadiontorget i Malmö. Nu är stenfundamentet på plats.Bild: Andreas Persson
Om knappt två veckor smäller det. Då invigs den 2,7 meter höga bronsskulpturen av Zlatan Ibrahimovic i Malmö. De praktiska förberedelserna på Stadiontorget har pågått under flera veckor. Anläggningsarbetare har brutit upp gatstenar och grävt ett stort hål i väntan på huvudpersonen.
Att det verkligen börjar närma sig kunde förbipasserande på Stadiontorget inte missa under onsdagen. För nu är den flera ton tunga stensockeln som ska bära själva statyn på plats.
Skulpturen av skapad av konstnären Peter Linde och har skänkts till Malmö stad av Svenska Fotbollförbundet.
Även den riktiga Zlatan Ibrahimovic kommer till Malmö den 8 oktober för att delta i invigningen.
– Jag är väldigt glad över att min staty kommer att stå i Malmö. Det var min önskan från allra första början. Det var här allt startade och det är här jag har mitt hjärta, sa Zlatan Ibrahimovic i ett pressmeddelande tidigare i september.
Zlatan Ibrahimovic kommer till Malmö för att inviga den här bronsstatyn vid Stadiontorget.Bild: Alexandra Linde
Gå till toppen