Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mångmiljardnota för Thomas Cooks konkurs

Notan för avbokade resor, hemresor för strandade resenärer samt kompensation till hotell efter Thomas Cooks konkurs beräknas landa på motsvarande över sex miljarder kronor, enligt Financial Times. Och charterbolagets räkenskaper är en synnerligen dyster historia. Långivare får ta en hård smäll.

Thomas Cook-koncernen är försatt i konkurs. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Den brittiska statens åtaganden kopplade till konkursen väntas uppgå till runt 420 miljoner pund för återbetalningar av framtida resebokningar, runt 100 miljoner pund för omkring 1 000 flygningar för att få hem resenärer från olika resmål och sedan ytterligare tiotals miljoner pund för att kompensera hotell, skriver FT. Det innebär totalt motsvarande drygt sex miljarder kronor, pengar som ska tas ur en fond som troligtvis kommer att eka nästan tom efter att alla utbetalningarna är gjorda.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen