Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rektorerna rasar mot förslag att tvinga Lommas flyktingfamiljer att flytta

Lomma kommun planerar att tvinga nyanlända flyktingfamiljer att lämna sin bostad efter två år. I ett första skede berörs ett hundratal personer – många av dem barn.
Kommunens rektorer rasar mot förslaget och kallar det ”ovärdigt”, ”cyniskt” och ett brott mot barnkonventionen.
– Det här är familjer som har haft sitt helvete på jorden. De behöver inte ett till, säger Daniel Alvén, rektor på Rutsborgsskolan.

23 rektorer i Lomma kommun protesterar mot förslaget att tvinga nyanlända barnfamiljer att lämna sina bostäder efter två år. Rektorerna Daniel Alvén och Marie Mårtensson vill att kommunen ska sätta barnens bästa i centrum.Bild: Peter Frennesson
De senaste tre åren har Migrationsverket skickat nästan hundra flyktingar om året till Lomma kommun. Till stor del är det nyanlända familjer som har flytt från kriget i Syrien. Lomma kommun har sett till att familjerna har bostäder och att barnen får gå i skola.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen