Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Efter rånvågen: Nattvandrarna efterfrågas – men känner sig inte önskvärda

I veckan har fyra unga män dömts efter vågen av brutala tonårsrån i Vellinge tätort. Polis och andra inblandade aktörer är eniga – det behövs fler vuxna på byn.
Nattvandrarnas avsomnade verksamhet efterfrågas, men initiativtagarna känner sig inte önskvärda av kommunen.

"Vi, en helt vanlig Svenssonfamilj, lyckades dämpa ner stöket rätt mycket bara genom att samla ihop folk som var ute och gick på byn. När man inte är väktare utan bara en förälder så blir det mer neutralt. Man måste lägga sig på ungdomarnas nivå", säger Johannes Ackerup, som drog igång Vellinges nu avsomnade nattvandrarverksamhet tillsammans med sin fru Charlotte Ackerup.Bild: Privat
Den senaste veckan har fyra män, tre 20-åringar och en 17-åring, dömts för två av sommarens brutala ungdomsrån i Vellinge tätort. Ytterligare en man i samma ålder har åtalats. Gemensamma nämnare är – förutom våldet, hoten och att samtliga offer var ungdomar i yngre tonåren – att fyra av fem förövare inte är hemmahörande i Vellinge kommun.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen