Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny seger tar Lunds BK till säker mark

Det tog en dryg halvlek av markant bollinnehav innan Lunds BK fick hål på Assyriska. Men sedan rullade det på. 3–0 i sexpoängsmatchen tog Lundalaget upp på 35 poäng med fem omgångar kvar att spela, en poängskörd som brukar räcka för säkrat kontrakt.

– Det var vad vi sade till oss själva inför hösten, att 35 poäng brukar räcka och att vi behövde vinna åtta matcher under hösten. Det har vi gjort nu. Men vi har en bra grupp och bra flyt, vi siktar på högre placering än en bottenstrid, konstaterade Lunds BK:s tränare Jack Majgaard Jensen.
Förra säsongen stannade Lunds BK på 42 poäng och en sjundeplats.
– Det vill vi slå, både poängmässigt och placeringsmässigt, slog Jack Majgaard Jensen fast.
Mot Assyriska var det hemmalaget som hade mest boll från början till slut. Gästerna låg kompakt och lågt och lät Lunds BK ha initiativet. Efter en mållös första halvlek fick Engin Redjep äntligen hål på Assyriska i början av andra halvlek. Efter det blev ytorna större.
– Det var viktigt helt klart, det kändes som att de gick för den poäng de hade från början. Vi gjorde det okej i första halvlek, men efter 1–0 blev det lättare. Jag tycker nog det var klasskillnad idag på det stora hela, menade Jack Majgaard Jensen.
Gå till toppen