Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De ska göra Malmö till Europas streetdance-mecka

Uttagning till VM i breakdance, nytt samarbete med Skånes dansteater och ännu fler besökare än förra årets 5 000. Det är planen när den andra Malmö Dance Week går av stapeln. Inom ett par år hoppas grundarna ha satt Malmö på den internationella danskartan.
– Malmö ska bli ett streetdance-mecka, säger Martin Rosén.

Malmö Dance Week drog igång i samband med att världens största streetdancetävling Juste Debout organiserade en av sin deltävlingar i Malmö förra året.Bild: Mikael Örtenheim
I februari 2018 intog världens största streetdance-tävling Moriskan under den allra första Malmö Dance Week. Finalen i Juste Debout går av stapeln i Paris varje år, inför omkring 16 000 åskådare, men förra året organiserades för första gången en av deltävlingarna i Malmö. Tävlingen blev startskottet på ett helt nytt evenemang: Malmö Dance Week.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen