Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Estländsk minister: Utred bankchefens död

Inrikesministern och Ekre-ledaren Mart Helme (bilden) vill att den tidigare Danske Bank-chefen Aivar Rehes död utreds närmare. Arkivbild.Bild: Raul Mee/AP/TT
Estlands inrikesminister Mart Helme vill att myndigheterna utreder den tidigare Danske Bank-chefen Aivar Rehes död.
Rehe hittades död i närheten av sitt hem i onsdags och den estniska polisen meddelade att det inte finns något som tyder på att ett brott begåtts.
Inrikesminister Helme, som leder det nationalistiska ytterhögerpartiet Ekre, kommer att få en rapport om polisens agerande kring dödsfallet nästa vecka. Efter det kommer han att ligga på för att saken utreds närmare, säger han.
– Det här måste klarläggas för allmänheten, säger Helme, som anser det viktigt att ”undanröja alla tvivel”.
Aivar Rehe var chef för Danske Banks estniska filial 2006–2015 var vittne i den pågående utredningen av den gigantiska penningtvättshärvan i Danske Bank där den estniska verksamhetsdelen stått i centrum. Han misstänktes dock inte själv för brott. Härvan utreds av myndigheter i flera länder.
Gå till toppen