Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Folkstorm och arkeologiska fynd stoppar byggplanerna i Falsterbo

Arkeologiska fynd som kan härstamma från den medeltida Skånemarknaden försenar byggplanerna på Fädriften i Falsterbo. Det gör också den proteststorm av överklaganden som kommit in från boende i området. "Trist, trångt och trafikfarligt" är några av synpunkterna.

De fyra planerande huskropparna kommer att uppföras på parkeringsplatserna längs den södra sidan av Fädriften. De boendes protester rör framförallt de tre mindre husen som ligger närmast golfbanan.Bild: Bild: Arkitektfirman Stadsstudio
Sydsvenskan har tidigare berättat om Vellingebostäders planer på att förtäta hyreshusområdet vid Fädriften i Falsterbo. Planen är att bygga tolv nya lägenheter i huskroppar som placeras på parkeringsplatserna intill gatan. Nu gör arkeologiska fynd att projektet måste skjutas upp.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen