Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Zlatan: ”Jag borde gjort fler mål i dag”

Ett skott i steget kan räcka långt. Zlatan Ibrahimovics 29:e ligamål såg till att svensken fortfarande kan vinna MLS skytteligatitel. Men själv var stjärnan besviken.
– Jag borde ha gjort fler mål i dag, säger Ibrahimovic.

Vancouvers målvakt Maxime Crépeau räddar framför fötterna på Zlatan Ibrahimovic.Bild: Kelvin Kuo/AP/TT
Bara dagar efter att Galaxy säkrat en plats i MLS slutspel förlorade ett något ofokuserat stjärnlag mot avsågade Vancouver med 3–4. Zlatan Ibrahimovic jagade skytteligatiteln, men stångades mot ett defensivt lag som slog bort det mesta som hamnade i straffområdet.
– Vi var inte effektiva och det var enkelt för dem att sparka bort bollen, säger Zlatan Ibrahimovic till pressen efter matchen.
– Jag är väldigt besviken, det var inte så här vi ville avsluta hemma. Vi ville få en bra avslutning på säsongen.
Ibrahimovic hade ett antal halvlägen, och behövde få in några bollar för att närma sig Carlos Vela i skytteligatoppen. Men han fick bara in en av chanserna, ett skott i steget från någon meters håll. Det var inte svenskens snyggaste för säsongen, men kan bli viktigt när grundserien ska summeras om en vecka.
Zlatan har nu gjort sex mål på de fyra senaste ligamatcherna, och nu seglat upp i 29 mål totalt. Men eftersom Carlos Vela samtidigt, i Saint Paul, gjorde LAFC:s enda mål mot Minnesota, håller han två måls försprång mot Ibrahimovic.
– Jag vet inte ens hur ställningen är, säger svensken. Jag vill bara hjälpa mitt lag att vinna och i dag gjorde jag inte tillräckligt.
Han visade flera gånger att han var sugen på fler mål mot Vancouver och såg lätt frustrerad ut när lagkamraten Uriel Antuna satte 2–2 i ett läge där han hade kunnat passa en mer friställd Zlatan. Svensken var dock inte mer besviken än att han i slutminuterna snyggt kunde nickpassa fram bollen till Chris Pontius som satte 3–3.
På övertid avgjorde Vancouver oväntat, vilket irriterade Ibrahimovic.
– Vi spelade inte bra, tvärtom. Vi gjorde redan från början många misstag, vi förtjänade inte att få med oss några poäng. Slutspel är en helt annan sak, vi måste vara bättre då. Alla vi spelare har ett ansvar, vi är ett lag.
Fyra lag hade chansen att säkra en slutspelsplats under speldagen, New England och Real Salt Lake tog den. I sista omgången nästa söndag kämpar nu tre lag om de två sista platserna.
Om det då även ska bli en svensk skytteligavinnare i MLS måste Zlatan Ibrahimovic ha målsinnet på topp borta mot Houston.
Gå till toppen