Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Västra Ingelstad får efterlängtat utegym

Västra Ingelstad får ett nytt utegym. Lagom till nyåret ska byborna kunna kombinera löpturen med ett rejält styrkepass. Och under de närmaste åren är fler satsningar på gång i andra kommundelar.

Budgeten för det planerade utegymmet i Västra Ingelstad är satt till två miljoner.Bild: Skiss: Edge
Bybor har fått vara med och tycka till om utformning och placering av det nya utegymmet, som ska byggas intill lekplatsen vid Arrendevägen.
Målsättningen i projektet har varit att gymmet ska anpassas för olika kategorier av motionärer, från nybörjare till mer avancerade. Bland ett tiotal olika redskap kommer det till exempel att finnas en crosstrainer, balansfjäder, aerobicboxar och stänger att göra pull-ups och push-ups på. All utrustning byggs i furu. Tanken är också att gymmet ska knytas samman med löpslingor på befintliga vägar, cykel- och gångbanor i området.
Mellan gymmet och lekplatsen planeras även en ny mötesplats i trädgårdsform med sittplatser mellan avenbokshäckar, päronträd och rabatter.
Budgeten för projektet är satt till två miljoner. Gymmet ska börja byggas i november och stå klart innan årsskiftet.
De närmaste åren vill kommun också bygga utegym på fler orter i Vellinge. Platser som nämnts tidigare är bland annat Vellinge tätort och Skanör–Falsterbo.
Gå till toppen