Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Företag väntade paket med reservdelar till en borrmaskin – fick prickskyttegevär

Ett prickskyttegevär med en vapenlicens utfärdad till en man i Alabama. Det låg i ett paket som levererades till ett Malmöföretag under måndagen. ”Det blev en chock naturligtvis. Vi trodde först att det var en leksaksvariant”, säger Peter Skoog, vd på företaget JLM Scandinavia, som arbetar med installationer under mark.

Ett vapen av den här modellen, AR-50, låg i paketet som levererades till JLM Scandinavia. Det är inte det aktuella vapnet på bilden.Bild: Public domain/CC0
Paketet öppnades på företagets lager. De väntade på reservdelar till en borrmaskin och Peter Skoog berättar att de ofta gör beställningar från det amerikanska företaget.
– Det var ett helt normalt paket, säger Peter Skoog.
När de insåg att det var ett riktigt vapen kontaktade de omgående polisen. Vapnet togs i beslag och förvaras nu hos polisen.
– Det har gjorts en anmälan om vapenbrott, säger Nils Norling, polisens presstalesperson.
Peter Skoog tror att det har skett en paketförväxling hos transportbolaget.
– Det håller på att utredas, säger han.
Var paketet med JLM:s reservdelar har hamnat är oklart.
– Vi har kontaktat leverantören för att få reda på om paketet fortfarande är på villovägar. Men det var ingen akut leverans så vi väntar, säger Peter Skoog.
Gå till toppen