Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snabbkoll på nattens nyheter

Detta hände när du sov.

Lund

Ny bilbrand i Lund

Strax innan klockan 01 under natten mot tisdagen stacks en bil i brand på en parkering i Lund. Lågorna hann sedan sprida sig till ytterligare en bil innan räddningstjänsten kunde släcka.
Läs också Ny bilbrand i Lund
Världen

President Xi Jinping: Ingen kan hejda oss

Den 1 oktober 1949 utropade Mao att Folkrepubliken Kina bildats. 70 år senare förklarar president Xi Jinping att ingen kan stå emot landets fortsatta framsteg.
– Det finns ingen makt som kan hejda det kinesiska folkets och den kinesiska nationens strävan framåt, sade diktatorn när ett stort evenemang inleddes på Himmelska fridens torg i Peking.
Läs också Xi: Ingen kan hejda oss

Nytt misstänkt Trump-samtal

Donald Trump har bett om Australiens premiärminister Scott Morrisons hjälp för att undersöka bakgrunden till den så kallade Rysslandsutredningen, skriver The New York Times. Uppgifterna ger mer bränsle till riksrättsutredningen mot USA:s president.
Läs också Nytt misstänkt Trump-samtal
Dödsfall

Operasångerskan Jessye Norman är död

Sopranen Jessye Norman har avlidit, 74 år gammal, rapporterar nyhetsbyrån AP.
Läs också Operasångerskan Jessye Norman är död
Sport

Hyllningarna till Ståhl: ”Grattis världens bästa”

Statsminister Stefan Löfven, friidrottslegendarer och tidningarnas krönikörer – alla hyllar de Daniel Ståhl efter VM-guldet i diskus. ”Så spännande! Så värd! Så underbart!”, skriver Carolina Klüft.
Gå till toppen