Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De ska driva nya Stadshallen

Mötesarrangören Altitude Meetings får uppdraget att driva den ombyggda Stadshallen. Det har en majoritet i kommunstyrelsen bestämt.

Den renoverade Stadshallen sedd från Botulfsplatsen. Illustrationen föreställer det vinnande bidraget i arkitekttävlingen.Bild: White arkitekter
Stadshallen – ritad av Klas Anshelm och belägen mellan Stortorget och Botulfsplatsen – ska byggas om.
I början av juni presenterades vinnaren i arkitekttävlingen. Bland de tänkta förändringarna finns en underjordisk scen, uteservering, glasgångar till grannhuset och entréer i alla väderstreck. Exempelvis ska man kunna ta sig in i Stadshallen från Botulfsplatsen genom det som idag är en klädbutik.
På onsdagseftermiddagen tog politikerna i kommunstyrelsen beslut om vem som ska vara operatör för den ombyggda Stadshallen.
Det blir den Malmöbaserade mötesarrangören Altitude Meetings som får uppdraget.
Den styrande Lundakvintetten, som har egen majoritet i kommunstyrelsen, stod bakom beslutet.
– Vi har, tillsammans med kommunkontoret, kommit fram till att det är en förväntat bra leverantör av de här tjänsterna, som har erfarenhet av att göra sådant här tidigare, säger kommunalrådet Börje Hed (FNL).
Oppositionen ville skicka tillbaka ärendet, för att även utreda alternativet att Stadshallen istället skulle kunna drivas av kommunen själv.
– För att vara säker på att detta är den bästa lösningen måste man ställa den mot ett alternativ. Detta är ett jätteviktigt ärende, säger oppositionsrådet Anders Almgren (S), som tycker att möjligheten att driva Stadshallen i egen regi har avfärdats utan att utredas.
Börje Hed menar dock att alternativet har utretts tillräckligt.
– Kultur- och fritidsförvaltningen har sagt att eftersom de inte har någon erfarenhet av sådan här verksamhet sedan tidigare så blir det dyrare att göra på det sättet. Det är fel att påstå att det inte är utrett, säger han.
Altitude Meetings har tidigare bland annat fått uppdraget att sköta mötesverksamheten i byggnaden The Loop, som byggs i Science Village på Brunnshög.
Stadshallen ska enligt planerna återinvigas någon gång kring årsskiftet 2021-2022.
Gå till toppen