Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Matcha vin och indiskt – bästa tipsen

Vin till indisk mat kan passa perfekt, men det gäller att välja ett vin som balanserar den heta, kryddiga och ofta söta maten. Här är ett par tumregler för dig som hellre vill njuta av vin än öl. Vin- och matskribenten Jens Linder guidar dig.

Uppfattningen att vin och mat från Indien inte alls passar ihop är för länge sedan förbi.Bild: Shutterstock
För mindre än ett halvsekel sedan dracks det knappt något vin alls till indisk mat. Antingen var det öl som gällde till de aromatiska grytorna, de kryddiga grönsaksrätterna, till de olika flatbröden och småpajerna. Eller så tog man till traditionella mjölkiga drycker som Lassi, eller en kopp te (svart, med mjölk eller smaksatt).

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen