Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ngarambe utslagen i semi trots ”pers”

Yolanda Ngarambe gjorde det hon kunde för att ta sig vidare från VM-semifinalen på 1 500 meter. Det räckte inte till VM-final, vilket hade varit en stor skräll, men väl till ett fint personligt rekord på 4.03,43.

Yolanda Ngarambe.Bild: Jessica Gow/TT
– Om ni träffar mig om en timme kommer jag att vara ännu gladare. När man är i ett lopp och ser ett gap mellan sig själv och de man vill vara med gör det lite ont. Men – det stod 4.03 på tavlan och då tänkte jag ”wow”, säger Ngarambe.
Tiden var dessutom under den internationella OS-kvalgränsen och gör svenskan hoppfull att få vara med i Tokyo nästa år.
– Jo, man kan inte säga så men jag vet att jag kommer prestera lika bra eller ännu bättre nästa år och då borde det inte finnas någon anledning till att inte vara med. Men jag väljer ju inte ut laget, såklart.
I och med att det första heatet gick långsamt fanns chansen för svenskan att ta sig vidare på tid som sjua i sitt heat. Men det gick för fort och Ngarambe slutade nia.
I det andra heatet tog sig Sifan Hassan, som har hamnat ordentligt i strålkastarljuset efter att hennes tränare stängts av för dopning, enkelt vidare som segrare.
Gå till toppen