Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skistar: Bokningsläget bättre än i fjol

Bokningsläget ser bättre ut i år än vid motsvarande tidpunkt i fjol, skriver skidanläggningskoncernen Skistar i ett bokslut för det brutna räkenskapsåret som avslutades i augusti.

Skistars styrelse föreslår en utdelning på 3:50 kronor per aktie för räkenskapsåret som avslutades i augusti.Bild: Erik Simander/TT
”Störst tillväxt ser vi på de utländska marknaderna (främst Danmark och Tyskland), vilket är i linje med vår strategi att öka antalet utländska gäster på våra destinationer”, skriver Skistars vd Mats Årjes i en kommentar.
Mats Årjes, som slutar sin anställning på bolaget i slutet av november, utlovar samtidigt besked från bolaget om vem som tar över som vd under hösten.
Styrelsen föreslår en oförändrad utdelning till ägarna på 3:50 kronor per aktie för räkenskapsåret.
Detta samtidigt som bolaget redovisar en förlust före skatt på 249 miljoner kronor för det brutna räkenskapsårets fjärde kvartal, avslutat i augusti. Det kan jämföras med förlusten på 166 miljoner kronor under motsvarande kvartal ett år tidigare.
Nettoomsättningen under kvartalet föll till 109 miljoner kronor, ned från 184 miljoner kronor.
För helåret innebär det en vinst före skatt på 553 miljoner kronor, mot 587 miljoner ett år tidigare. Omsättningen på helåret steg till 2 676 miljoner kronor, från 2 536 miljoner.
Gå till toppen