Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Redhawks tog bortaseger i Växjö: ”Den var viktig”

Malmö Redhawks tog säsongens första bortaseger när de besegrade bottenlaget Växjö, 4–1.
– Det fanns många bra saker att ta med sig från den här segern, sa Redhawks storspelande målvakt Oscar Alsenfelt.

Malmö Redhawks Carl-Johan Lerby jublar efter sitt mål.Bild: JONAS LJUNGDAHL
Säsongens första bortaseger kom i Växjö på torsdagskvällen och det blev också första gången på nästan två år som Redhawks vann i Vida arena i Växjö.
– Den var viktig, helt klart. Även om jag inte vill prata så mycket om förra säsongen, men vi försöker efter att bli ett jämnare lag som hela tiden har chans att vinna oavsett om det är hemma eller borta. Jag tycker att vi har börjat hitta något där, sa Oscar Alsenfelt som var fenomenal i Malmömålet och hade säsongens hittills svettigaste kväll.
– De är duktiga på att hålla pucken i anfall i långa stunder även om det inte hela tiden kom puckar. Men när de är där nere i vår zon får man jobba hela tiden. Det var svettigt idag, konstaterade Oscar Alsenfelt som motade 20 puckar och sattes på prov redan i inledningen av matchen som bland annat innehöll ett kompakt tryck i powerplay där Växjö östes på mot Malmömålet.
Redhawks spelade upp sig och fick utdelning även om det knappast var i ett väntat läge. Carl-Johan Lerby slängde in en puck mot mål och där Växjös Daniel Rahimi inte hann få undan benet och styrde in pucken i eget mål.
Om det målet var slumpartat så var utökningen till 2–0 resultat av skickligt artisteri. I powerplay vände Frederik Storm ut och in på Växjömålvakten Viktor Fasth och satte 2–0 bara 49 sekunder efter ledningsmålet.
Malmö Redhawks målvakt Oscar Alsenfelt en matchvinnare i Växjö.Bild: JONAS LJUNGDAHL
– Här uppe brukar det vara Växjö som styr och ställer med puck och malt ner oss, men idag tycker jag att det var vi som var det bättre laget med pucken. Även om de skapade lite på slutet tycker jag att vi gjorde rätt saker i spelet hela tiden, vilket gjorde att vi också kunde hålla undan hela vägen, sa Oscar Alsenfelt.
Den andra perioden blev mållös, men det saknades inte chanser. Framför allt var det Växjö som satte Oscar Alsenfelt på nya prov, men Redhawksmålvakten höll tätt.
I tredje kom en Växjöreducering följt av en intensiv forcering från hemmalaget för att komma i kapp, men närmare än 1–2 kom de aldrig. Istället kunde Redhawks pricka in två mål i tom kasse i slutminuterna. Först satte Niklas Arell 3–1 och därefter följde Jesper Jensen Aabo upp med 4–1.
– Idag blev jag lite trött i tredje perioden och gjorde kanske något ingripande som jag skulle vela ha gjort bättre, men annars känner jag att mycket sitter väldigt bra. Det känns bra att ha något litet att jobba på, sa Oscar Alsenfelt.
Fakta

Topp-3

3 Oscar Alsenfelt. Var den stora matchvinnaren som såg till att Malmö var i ledning från start till mål.

2 Jesper Jensen Aabo. Ledaren i försvaret och fick även prickskjuta in ett sent mål.

1 Carl-Johan Lerby. Hårtjobb i defensiven mixas med offensiv kreativitet.

Gå till toppen