Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Samlad Rösler ville ha mer: ”Vi var värda tre poäng”

Oavgjort 1-1 i prestigemötet mot FC Köpenhamn men MFF-tränaren Uwe Rösler kände sig inte helt nöjd även om det blev den första Europa League-poängen den här hösten.
– Det blev inte de tre poäng som spelarna och våra supporters förtjänade. Men jag är nöjd med att vi kom tillbaka till en nivå i spelet som vi behöver i Europa, sa Rösler.

Uwe Rösler var fundersam men stolt över sitt lags insats mot Köpenhamn.Bild: LUDVIG THUNMAN
Det var förstås kapten Markus Rosenberg som ordnade poängen med en kraftfull nick tio minuter in på andra halvlek.
Och det kunde blivit segermål på stopptid när MFF tryckte på för fullt.
– Vi fick ett snabbt mål och vi kom tillbaka i matchen efter det att vi tvingats till justeringar efter skadorna. Självmålet var olyckligt i den första halvleken. Den situationen hade aldrig behövt uppstå, tyckte Rösler.
Det blev så tufft som man trodde. Sören Rieks stannade kvar i omklädningsrummet redan i halvtid.
Anders Christiansen klarade en timma. Sänkt redan efter en kvarts spel men kämpade vidare.
Två viktiga mittfältare försvann.
– Naturligtvis förstörde det rytmen för oss men Arnor Traustason och Eric Larsson kom in och gjorde jättefina insatser. Framför allt fick vi upp vingbackarna och skapade mer press på Köpenhamn. Vi hade ett tryck som var tillräckligt för att få till ett segermål men vi klarade det inte.
Ståle Solbakken, Köpenhamns tränare, var samlad efteråt. En poäng borta mot MFF tyckte han var starkt.
– Det var en bra poäng för oss där vi står just nu med alla skadorna, tyckte han.
– Det var disciplinerat. Spelarna gjorde vad de kunde. Hade vi haft några av våra offensiva spelare lite rappare hade det kanske blivit annorlunda.
Han gav en hel del kredd till MFF.
– Malmöspelarna löper helt sinnessjukt de första 15 minuterna, men jag hade en känsla av att de inte skulle orka. Vi lyckas med ett ledningsmål till slut. Tyvärr kommer 1-1 väl snabbt. Men vi gör en stor arbetsinsats totalt sett. Malmö är farligare de sista tjugo minuterna. Fram till dess är det vi som styr kampen. Det blir psykologi av det hela.
Det var en upphaussad match. ”Slaget om Öresund” har det pratats om mycket framför allt på den svenska sidan av sundet.
– Malmö som klubb, Malmö som stad och dess fotbollsanhängare har gjort det här till århundradets kamp. De har skapat den här stämningen. Det var en flott kuliss, tryck i publiken, men inte värre än att vi kunde hantera det.
¬ Framför allt klarade vi defensiven. Det är det viktiga i Europa. Vi är bra organiserade, menade Stålbakken.
Dynamo Kiev spelade oavgjort 0-0 borta mot Lugano och håller fortfarande ett grepp om gruppen.
– Det kommer att bli tätt hela vägen. Både vi och Malmö har chansen att komma vidare inför den sista matchen i Parken i december, det är jag övertygad om. Även om Kiev är den stora favoriten i gruppen fortfarande, menade Stålbakken.
Uwe Rösler var inne på samma spår.
– Vi är kapabla att kunna klara ett avancemang i Parken. Jag har hela tiden sagt att det blir en öppen grupp hela vägen.
Gå till toppen