Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snabbkoll på nattens nyheter

Detta hände när du sov.

Världen

Utegångsförbud i hela Bagdad

Efter de senaste dagarnas stora protester som bitvis blivit våldsamma införs utegångsförbud för de över sex miljoner invånarna i Iraks huvudstad. ”Alla fordon och personer är helt förbjudna från att röra sig i Bagdad från och med klockan 05 i dag, torsdag, och tills vidare”, meddelar Iraks premiärminister Adel Abdul Mahdi.
Läs också Utegångsförbud i hela Bagdad
Ekonomi

Deppiga börser i Asien

Såväl Nikkei- som det bredare Topix-index i Japan föll i den inledande handeln 2,0 procent. Hang Seng-index i Hongkong backade 0,7 procent. Kinas fastlandsbörser är fortsatt stängda på grund av landets 70-årsfirande.
Läs också Deppiga börser i Asien
Sport

Två svenska assist i Torontos premiärseger

William Nylander skrev direkt in sig i poängprotokollet när NHL-serien drog i gång. Hans Toronto hade inga större bekymmer att besegra Ottawa på hemmaplan med 5–3. Den andra svenska assisten stod backen Rasmus Sandin för.
Läs också Två svenska assist i Torontos premiärseger
Nöje

Oscar Zia gör debut som skådespelare

Artisten Oscar Zia gör sin skådespelardebut i Viaplays nya originalserie "Cryptid", som beskrivs som en ungdomsthriller med övernaturliga inslag. Inspelningarna pågår just nu i Åbo i Finland och beräknad premiär är nästa höst.
Gå till toppen