Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svedalarevyn gör comeback

Efter 25 år i Folkets hus hamnade Svedalarevyn vid ett vägskäl, och förra året blev det ingen nyårsrevy. Men nu är Hasse Hardenstedt och teatergruppen tillbaka med ett nytt upplägg på en ny scen – och hoppas kunna nå en ny publik.

Hasse Hardenstedt och Peter Fridh repar nu för fullt tillsammans med Maria Perlman Aspeklev. Picknickrevyn satsar på ett lite modernare anslag till den gamla kabaré-traditionen.Bild: Emelie Malmros
Efter att ha legat på is under ett år är Svedalarevyn tillbaka. Hasse Hardenstedt, teatergruppens grundare, är förväntansfull inför att åter få äntra scenen.
– Man märker att intresset är stort. Det är många som hoppar på mig på byn och säger att de saknar revyn.
2018 var första året på 25 år som Hasse Hardenstedt inte spelade nyårsrevy i Folkets hus. Då hade teatergruppen hamnat på kollisionskurs med kommunen, var besvikna över lokalens och scenutrustningens skick, och hade blivit av med utrymmet i Folkets hus där man förvarade sin rekvisita.
När Svedalarevyn nu nystartar har förrådet av scenkläder skänkts bort, och nyårsrevyn är utbytt mot ett nytt koncept – picknickrevyn.
Med premiär den 9 november spelas fem föreställningar av ”Kabaré ditt och datt” på Svedala Trade center på Gyllerogatan. Publiken tar med sig vad de vill äta och dricka, och dukar upp vid borden i den nybyggda konferens- och scenlokalen.
– Tanken är att vi ska komma nära publiken. Det blir lite familjärt, säger Hasse Hardenstedt.
Ensemblen utgörs i år av tre personer, förutom Hasse Hardenstedt är det veteranen Maria Perlman Aspeklev och Peter Fridh, för många kanske mest känd som pappa Leif i julkalendern Mysteriet på Greveholm.
Peter Fridh och Hasse Hardenstedt är tillbaka.Bild: Emelie Malmros
Peter Fridh var regissör vid nyårsrevyn 2017, och har nu ”övertalats” att gå på scen.
– Det är kul med ett mindre format, mer avskalat. Less is more, säger han.
– Svedalaraevyn har spelat regelbundet i många år. Traditioner är trevligt. Men det är också roligt att bryta upp det och pröva något nytt.
Och föreställningen då? Precis som namnet antyder blir det lite av varje.
– Det är verkligen ditt och datt. En nummerrevy med lite satir, humor, sketcher och små monologer, säger Peter Fridh.
Med ett lite modernare anslag är målet att locka såväl de trogna åskådarna som en ny publik. Manuset har inte Svedala-fokus.
– Det blir vardagliga iakttagelser och kommentarer till nutiden. Och en och annan politiker kanske får sig en känga.
Gå till toppen