Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Barshim fixade VM-guldfest hemma i Doha

Mutaz Essa Barshim tog guld i höjdhopp.Bild: Martin Meissner/AP/TT
Mutaz Essa Barshim hoppade, trots tidigare skadeproblem, högst i höjdhoppsfinalen i VM och fixade en riktig guldfest inför hemmapubliken i Doha.
Publiken, för första gången nära fullsatta läktare på Khalifastadion, gav Mutaz Essa Barshim ett otroligt stöd och ljudvolymen när han klarade 2,33 i sista försöket var något nytt för det här mästerskapet.
Och det blev bara högre. Publiken i höjdhoppskurvan stod upp och skrek av glädje när den qatariska stjärnan tog 2,35 och 2,37 i första och kopplade greppet om guldet. 2,37 innebar världsårsbästa då ingen i år varit över 2,35 tidigare den här säsongen.
Barshim tränas av Stanislaw Szczyrba och har sedan tio år tillbaka delar av sin träning förlagd till Malmö. Han vann guldet före två ryssar, Michail Akimenko (silver) och Ilja Ivanjuk (brons), som båda klarade 2,35.
Gå till toppen