Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mordmisstänkt i Staffanstorp släppt – men fortsatt misstänkt

Den man som suttit anhållen misstänkt för mord på en kvinna i Staffanstorps kommun släpptes fri på fredagsförmiddagen.
– Anledningen är att brottsmisstankarna har försvagats så pass mycket att det inte finns skäl att begära honom häktad, säger åklagare Mathias Larsson.

Polisens kriminaltekniker på plats vid en bostad i en mindre ort i Staffanstorps kommun efter att en kvinna hittats död. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
En kvinna i fyrtioårsåldern hittades död vid tretiden i tisdags morse i en bostad utanför Staffanstorp.
Hennes man, en 46-åring, anhölls på tisdagen misstänkt för mordet.
Så sent som i söndags anhölls samme man misstänkt för att ha misshandlat kvinnan. Mannen släpptes fri i måndags eftermiddag. Det finns tidigare anmälningar mellan kvinnan och mannen.
– Som jag förstått det så har hon då blivit erbjuden skydd och skyddat boende och kontakt med socialtjänsten. Men hon har avböjt detta och inte velat ha det, sa kammaråklagare Mathias Larsson på onsdagen.
Mathias Larsson leder mordutredningen och tog på fredagsförmiddagen beslutet att inte begära mannen häktad.
Enligt åklagaren kvarstår brottsmisstankar mot mannen, men de har försvagats.
– Under tiden sedan i tisdags har polis, åklagare och rättsläkare arbetat intensivt. Förundersökningen gällande mord fortsätter och han är fortfarande misstänkt.
Mannen förnekar mord, såväl som tidigare misshandel.
– Han har varit anhållen på sannolika skäl {den högre misstankegraden} men brottsmisstankarna har försvagats, säger Mathias Larsson.
Det går att häkta även på lägre, skälig misstanke?
– Ja, en kortare tid. Men det ska finnas synnerliga skäl för häktning på skälig misstanke. Sådana skäl finns inte med alla de åtgärder vi har hunnit med att göra.
Finns det fler misstänkta?
– Jag vill inte svara på det, säger kammaråklagare Mathias Larsson.
Gå till toppen