Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Simskola i Svedala kan bli tre gånger så dyrt

Från 200 till 600 kronor. Så mycket kan avgiften för att gå i simskola i Svedala höjas, som ett led i att möta kommunens sparkrav.

Det kan bli dyrare att gå i simskola i Svedala. "Vi ligger väldigt lågt i avgift i dag", säger Birgitta Delring (BP).Bild: Mats Amnell
Kultur- och fritidsnämnden ska spara totalt 852 000 kronor och har tagit fram ett förslag till effektiviseringar, som bland annat innehåller en höjning av simskoleavgiften.
– Vi ligger väldigt lågt i avgift i dag, säger nämndens ordförande Birgitta Delring (BP).
Tanken är att syskonrabatten på 50 procent ska behållas.
Ser du att höjningen kan slå mot familjer som inte har det så gott ställt?
– Jämför man med andra kommuner så är vi väldigt billiga. I Vellinge är avgiften för simskola 550 kronor, och i Staffanstorp 700, till exempel, säger Birgitta Delring.
– Dessutom har vi sett att föräldrar ibland håller sina barn hemma från simskolan vid dåligt väder. Då är våra simlärare i tjänst ändå. Vi tror att det kan ha att göra med att man ändå inte betalt så mycket.
Ett väntat underskott på 12 miljoner kronor i år gör att alla kommunens verksamheter måste minska sina kostnader.
I kultur- och fritidsnämndens förslag ingår också bland annat en översyn av administrativa tjänster och att minska aktivitetsstödet med 200 000 kronor.
– Vi har ett ganska högt aktivitetsstöd, och det är inte så många som har sökt, säger Birgitta Delring.
En annan åtgärd gäller intäkterna på kommunens friluftsbad. Där vill man bland annat dra ner på bemanningen vissa dagar och räknar med att kunna spara 100 000 kronor.
Läs också Underskott tvingar slimmat Svedala att spara
Läs också Tjänster kan dras in när socialnämnden i Svedala ska spara fyra miljoner
Gå till toppen