Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Två anhållna för Malmövåldtäkt – anmälde sig själva hos polisen

Två män har anhållits misstänkta för en våldtäkt i Folkets park i Malmö natten till den 6 juni. Männen anmälde sig själva, sedan polis publicerat bilder från en övervakningskamera.

Polisen spred under torsdagen bilder på de två männen från en övervakningskamera.
Två män, 21 respektive 26 år, har gripits och därefter anhållits av jouråklagare, misstänkta för våldtäkt.
Enligt polisens uppgifter har männen själva kommit in till receptionen på rättscentrum i Malmö och anmält sig själva på torsdagen. Detta efter att polis spred övervakningsbilder från området runt Folkets park den aktuella natten.
Gripandet av männen skedde på torsdagskvällen.
– Vi gick ut med bilder igår. Direkt efter det får vi in en hel del tips. Från personer som säger sig känna igen de två personerna på bilderna. Senare på kvällen kommer det in två män till receptionen på rättscentrum och säger att de tror att de är personerna som är på bilderna, säger polisens informatör Calle Persson.
– Många av tipsen stämde överens med de identiteter vi fick fram senare. Tipsen var såpass bra att om de inte kommit in själva så hade det bara varit en tidsfråga innan vi hade hämtat in dem. Men det besparade både polisen och dem själva en del besvär, säger Calle Persson.
– Nu ska de få försvarare, de ska topsas och förhöras.
Männen är 21 respektive 26 år gamla.
– Vad de har sagt vill jag inte gå in på alls, mer än att de sa att de trodde sig vara personerna som var på bilderna.
Gå till toppen