Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: ”Vi har aldrig lämnat några förhandlingar.”

Liberalerna i Lomma svarar på Per Bengtssons (S) inlägg ”Liberalerna i Lomma är politiskt omogna”.

Protest för flyktingar i Lomma.Bild: Patrick Persson
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
Liberalerna Lomma-Bjärred har aldrig lämnat några förhandlingar. Rektorer och familjer fick besked före liberala politiker. Det hastigt framtagna och ännu hastigare framlagda förslaget om indraget boendestöd för nyanlända kom tyvärr som en lika stor överraskning för Liberalerna som det gjorde för Socialdemokraterna.
De enormt negativa effekter detta förslag omedelbart skulle ha på så många enskilda individer, och så många barn i våra skolor, gjorde att vi absolut inte kunde acceptera det. Ingen av de kontakter vi själva tog med Moderaterna eller hur socialnämndens ordförande uttalade sig i medierna gjorde att vi kunde anta annat än att Moderaterna tänkte driva igenom förslaget på mötet i måndags.
Efter att ha tagit starkt intryck av det stora och månghövdade engagemang som många Lomma- och Bjärredsbor har visat är förslaget nu återremitterat för ny genomgång, något således alla partier är ense om är bra. Tyvärr var det dock ingenting i Socialdemokraternas tidigare agerande i den här frågan som indikerade att de tänkte göra något annat än att, möjligen, lägga en i sammanhanget strikt symbolisk nej-röst.
Att de offentligt förenar sig med Moderaterna är dock en aning förvånande. Vi ser dock fram emot ett fortsatt konstruktivt samarbete med alla partier i den här frågan för att få till en väl genomarbetad integrationsplan som alla vi som utgör Lomma kommun kan vara stolta över. Den första rapporten om hur arbetet fortskrider presenteras till arbetsutskottet den 15/10.
 Budgetsamarbetet och allianssamarbetet i övrigt har ingenting med den här frågan att göra.
Sandra Pilemalm, ledamot (L) av kommunstyrelsens arbetsutskott i Lomma kommun.
Britt Hjertqvist, ledamot (L) i socialnämndens arbetsutskott i Lomma kommun.
Christian Kampmann, ersättare (L) i socialnämnden i Lomma kommun.
Gå till toppen