Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Andrum för Torn efter efterlängtad seger

Efter en tung höst och fyra poäng på de fem senaste matcherna kom äntligen en seger som ger Torn lite andrum i bottenstriden. Tabelltrean Utsikten klarade inte av att luckra upp hemmalagets försvar, som var stabilt matchen igenom.

– Vi har ju haft en tuff period och har pratat mycket om att ha aggressivitet i försvarsspelet, att pressa högre upp. Det gjorde vi bra idag, tyckte tränaren Richard Ringhov.
Patrik Östlund, som visar stigande form efter sin långvariga skada, gav Torn ledningen tidigt i andra halvlek när han chippade bollen över målvakten i 50:e minuten. Med den ledningen i ryggen kunde hemmalaget koncentrera sig på att ligga rätt i positionerna och vänta ut omställningslägen. På det viset skapade man också en hel del, men det var inte förrän nyss inbytte Aron Már Brynjarsson satte 2–0 i 83:e minuten som Torn kunde andas ut.
– Det var nervöst innan helt klart, även om jag tycker att vi skapade tillräckligt för att säga att vi vann rättvist. Men det är klart att fanns lite oro, Utsikten är ett passningsskickligt lagt och ytorna var ju lite större i andra halvlek, konstaterade Richard Ringhov.
Andra halvlek spelades tio mot tio efter en dubbelutvisning i 37:e minuten, efter ett gruff mellan Dylan Kosik Sulaiman i hemmalaget och Utsiktens Adam Ben Lamin.
– Men det blev inte så stor skillnad trots större ytor. Tvärtom visade vi en härlig energi och moral, inte minst med tanke på att vi har en tung period bakom oss, menade Richard Ringhov.
Gå till toppen