Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Inget porrfilter på kommunens wifi i Staffanstorp

Det blir inget porrfilter på kommunens wifi-nätverk som är tillgängliga för barn. Det har kommunstyrelsen nu beslutat.

Förra sommaren kom det in ett medborgarförslag till kommunen om att införa ett filter för att skydda barn från att exponeras för våld och porr på kommunala wifi-nätverk, exempelvis i skolan och förskolan.
Sedan dess har både politiker och tjänstemän fått yttra sig om förslaget. Och menar att det i dagsläget inte finns vetenskaplig grund för att filter faktiskt fungerar och har positiva effekter för barn.
”När forskning och tekniska lösningar går vidare kan det innebära att vi i framtiden tar ett annat beslut”, skriver utbildningsnämndens ordförande Åsa Ekstrand (M) och utbildningschefen Krister Åkesson i sin bedömning.
Men det är inte alla som håller med: Socialdemokraterna menar att porrfilter inte alls är verkningslösa och vill fortfarande att det införs i Staffanstorp.
De protesterade mot förslaget att inte införa filter.
Men på kommunstyrelsens möte fick Moderaterna och Sverigedemokraterna ändå sin vilja igenom, med sju röster mot Socialdemokraternas fyra.
Gå till toppen