Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Max Wiman: Luganos osannolika publikfiasko bäddar för två ”hemmamatcher”

Låt oss hänga kvar vid Europa League-kvällen i torsdags någon minut till nnan fokus riktas om mot allsvenskan och MFF:s möte med IFK Göteborg.
I St Gallen spelades den andra matchen i MFF:s grupp och det var inte resultatet som var det mest anmärkningsvärda. Utan publiksiffran. Håll i er – 1 281 personer såg Lugano och Kiev spela 0–0.
Kievs Artem Shabanov försöker stoppa Luganos svensk Alexander Gerndt under torsdagens Europa League-möte som slutade 0–0 inför nästintill tomma läktare.Bild: ARND WIEGMANN
Lugano får alltså inte spela sina hemmamatcher på sin egen arena, då den inte håller Uefastandard. Förra gången laget var i Europa League spelades matcherna i Luzern inför 2500-3000 åskådare – nu mer än halverades alltså de siffrorna.
1 281 personer redan i andra omgången är ju oavsett neutral plan direkt pinsamt i en arena som rymmer 19 000 åskådare.
Malmö FF möter Lugano hemma i nästa omgång. Om vi får spekulera i en seger där, kan returmötet – som väntar direkt efter – resultera i en ren hemmamatch för MFF. För då lär än färre schweizare komma och MFF kan fylla på med hur många åskådare man vill. 2 000 biljetter är tilldelade och det lär inte bli svårt att komma över fler...
Sportsligt naturligtvis en fördel – om man nu lyckas ta hemmasegern.
Lugano imponerade inte mot FCK, men tycks ha gjort en bättre match mot Kiev. Framför allt i första halvlek. Har sett ett kort sammandrag och Carlinho hade två nickar i ribban, en i varje halvlek. Svenske Alexander Gerndt dessutom ett farligt skott som målvakten räddade.
Dynamo Kiev tog över i andra halvlek, men var väldigt ineffektivt enligt uppgifterna från Schweiz.
Apropå Dynamo Kiev så var uppenbarligen Comhems tillkortakommande vad gäller att hålla reda på fotbollsklubbarna i Malmö inför MFF-FCK inte någon tillfällighet. Fick denna skärmdump från en läsare, fångad matchdagen när MFF spelade i Kiev. Ridå.
Gå till toppen