Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Max Wiman: Luganos osannolika publikfiasko bäddar för två ”hemmamatcher”

Låt oss hänga kvar vid Europa League-kvällen i torsdags någon minut till nnan fokus riktas om mot allsvenskan och MFF:s möte med IFK Göteborg.
I St Gallen spelades den andra matchen i MFF:s grupp och det var inte resultatet som var det mest anmärkningsvärda. Utan publiksiffran. Håll i er – 1 281 personer såg Lugano och Kiev spela 0–0.
Kievs Artem Shabanov försöker stoppa Luganos svensk Alexander Gerndt under torsdagens Europa League-möte som slutade 0–0 inför nästintill tomma läktare.Bild: ARND WIEGMANN
Lugano får alltså inte spela sina hemmamatcher på sin egen arena, då den inte håller Uefastandard. Förra gången laget var i Europa League spelades matcherna i Luzern inför 2500-3000 åskådare – nu mer än halverades alltså de siffrorna.
1 281 personer redan i andra omgången är ju oavsett neutral plan direkt pinsamt i en arena som rymmer 19 000 åskådare.
Malmö FF möter Lugano hemma i nästa omgång. Om vi får spekulera i en seger där, kan returmötet – som väntar direkt efter – resultera i en ren hemmamatch för MFF. För då lär än färre schweizare komma och MFF kan fylla på med hur många åskådare man vill. 2 000 biljetter är tilldelade och det lär inte bli svårt att komma över fler...
Sportsligt naturligtvis en fördel – om man nu lyckas ta hemmasegern.
Lugano imponerade inte mot FCK, men tycks ha gjort en bättre match mot Kiev. Framför allt i första halvlek. Har sett ett kort sammandrag och Carlinho hade två nickar i ribban, en i varje halvlek. Svenske Alexander Gerndt dessutom ett farligt skott som målvakten räddade.
Dynamo Kiev tog över i andra halvlek, men var väldigt ineffektivt enligt uppgifterna från Schweiz.
Apropå Dynamo Kiev så var uppenbarligen Comhems tillkortakommande vad gäller att hålla reda på fotbollsklubbarna i Malmö inför MFF-FCK inte någon tillfällighet. Fick denna skärmdump från en läsare, fångad matchdagen när MFF spelade i Kiev. Ridå.
Gå till toppen