Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De växte upp språklösa – här börjar deras resa mot ett ordförråd

Döva Sidiqa Yaqobi växte upp utan att kunna uttrycka sig – varken i tal, skrift eller teckenspråk. Att samtidigt bära burka gjorde det inte lättare att kommunicera med omvärlden. På skolan i Åkarp börjar deltagarnas väg mot ett ordförråd. ”Teckenspråket gör mig glad”, säger Sidiqa Yaqobi.

Gul Andam Lashkari och dottern Sidiqa Yaqobi bor tillsammans i Eslöv. ”Hemma brukar jag göra hemarbetet medan Sidiqa sitter och repeterar läxorna”, säger Gul Andam Lashkari, som tycker att det är svårt att lära sig ett nytt språk på grund av sin ålder.Bild: Peter Frennesson
I ett nedsläckt litet rum med röda väggar sitter klassen och tittar på en film, där en ung kvinna berättar på teckenspråk om ett missöde med en nyckel. Läraren Nico Seyffart pausar mitt i en av hennes rörelser.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen