Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fotskada och fjärilar i magen för Lugis landslagsman

Lugis Lucas Pellas hade fjärilar i magen. Han gjorde sju mål, men avslutade matchen liggande vid sidlinjen med vänsterfoten i högläge.

Lugis Lucas Pellas hade en eftermiddag med blandade känslor. Stukad fot – men ändå bäste målskytt.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
– Det var nervöst, det är bättre att vara på planen. Men det var skönt att vi lyckades knyta ihop det, sa Lucas Pellas efter 29–27 mot Guif.
Lucas Pellas trampade på lagkamraten Markus Sjöbrinks fot med cirka sju minuter kvar av tillställningen och fick ont själv.
– Olyckligt, men det känns hyfsat nu. Jag har pratat med läkaren. Det är en stukning, sa Lucas Pellas medan han balanserade på ett ben med den lindade foten i luften.
Lucas Pellas har haft en framgångsrik höst och är uttagen till dubbellandskamperna mot Island i slutet av oktober.
– Läkaren sa att det inte skulle vara någon fara med landslagsuttagningen – om det är en stukning. Det är svårt att veta hur lång tid det här tar. Men det känns ändå hoppfullt.
Lucas Pellas hann vara med när Lugi kom ifatt Eskilstunalaget och tog sig förbi.
– Ännu en vändning av oss, det visar att vi är starka mentalt. Men vi ska inte sätta oss i det läget, sa Lucas Pellas.
Länge och väl var det Guif som bestämde. Skyttekungen Eric Johansson styrde även spelet och bjöd på dubbla snurrfinter vid ett tillfälle. Veteranmålvakten Herdeiro Lucau spökade för Lugi och räddade fyra straffar. Till slut fick Lugi hål på Guifmålvakten.
– Vi pratade före matchen om att det var nyckel. Han är stor och bra. Men vi borde ha fört matchen på ett bättre sätt, sa Lucas Pellas.
Lugi saknade Karl Wallinius som var sjuk. Istället fick andra kliva fram. Målvakten Simon Sejr Jensen sa något olämpligt till domaren och fick två minuter på botbänken i slutet av första halvlek. In kom Anton Hagvall och fick förtroende resten av kampen. Han tackade och tog emot och svarade för en handfull viktiga räddningar.
Fredrik Olsson stod för sex mål framåt. Theo Übelacker och Isak Persson nådde båda fem mål. Den sistnämnde lyckades pricka in merparten när matchen stod och vägde.
– Eftersom jag var så dålig i första halvleken var det skönt att få sätta några i andra. Vi kom upp i energinivå, då är vi ett mycket bättre lag, sa Isak Persson.
Gå till toppen