Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Lätt att äldre blir av med sitt bankkort

Jojokort Skånetrafiken JojoBild: Karin Zillén Karin Zill n
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Hur tänker Skånetrafiken när de nu skall slopa de gamla Jojo-korten? Försäljningschefen Camilla Bunke säger att det kommer att finnas flera alternativ för de som inte har eller vill ha Skånetrafikens nya app.
Enkelt kan bankkort användas, det är bara att blippa med bankkortet. Äldre människor stiger inte upp på en buss med sitt bankkort i handen för att blippa. Redan nu luras många äldre av kriminella på sina kort. Och tänk då när det är trängsel så skall de stå där med kortet i handen och hur lätt det är för någon oärlig att ta kortet. Väntar de att ta upp sitt bankkort till dess de kommer in i bussen, då blir det långa köer.
Camilla Bunke säger också att i oktober skall de lansera ett nytt resekort. Vad är det?
Camilla Bunke talar om att så har de åkt i London i många år och där fungerar det! Jämföra Malmö med London är inte rättvist. I Stockholm har de SL-kort som fungerar som nuvarande Jojo-kort och är utmärkt.
Hur kommer Seniorkortet att se ut?
Skånetrafiken får nog tänka om lite om de fortsättningsvis vill ha fler människor som åker med deras bussar.
Ulla Melin
Malmö
Gå till toppen