Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lugitränaren har receptet som stoppar skyttekungen

Med Zoran Roganovic som tränare är det inte märkligt att Guif fått fram en storskytt. På sex matcher har Eric Johansson dunkat in 47 mål och leder skytteligan.
Lugitränaren Tomas Axnér vet hur den nittonårige vänsternian ska stoppas.
– Klart att vi har tittat mycket på honom. Vi måste krympa tid och rum och hjälpa våra målvakter. Eric Johansson har utvecklats jättefint med Zoran, säger Tomas Axnér inför eftermiddagens möte med Guif i Lund.

Lugis tränare Tomas Axnér.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Rivstarten innebär att Eric Johansson redan raderat ut sin notering från förra säsongen, då gjorde han 46 mål på 30 matcher.
– Han är ruggigt bra på att skjuta från golvet, vi kan inte stå och iaktta honom, säger Tomas Axnér.
Farligast framåt så här långt i Lugi är vänstersexan Lucas Pellas med 34 mål.
– Lucas är ligans bäste kantspelare och blev nyligen uttagen till A-landslaget. Han är otroligt skicklig och har ett enormt kartotek av skott. Lucas är bra på att läsa målvakterna och använda sig av rätt skott vid rätt tillfälle. Han bestämmer sig aldrig i förväg. Det är hans styrka, säger Tomas Axnér.
Märks det att Zoran Roganovic (som gjorde över 2000 mål för H43, Lugi och HK Malmö) tränar Guif?
– Ja, de spelar ett offensivt försvar, som är Balkaninspirerat. Jag tror att han tycker det är nödvändigt eftersom har Guif har tappat hela sin startuppställning, förutom målvakterna, inför säsongen. Därför har de kanske inte tryggheten och storleken i sitt lag för att spela 6-0 i försvaret, säger Tomas Axnér.
Fakta

15.00

Lugi–Eskilstuna Guif

Arenan, Lund.

Guifs Eric Johansson.Bild: MICHAEL ERICHSEN
Gå till toppen