Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny kartläggning: Motståndskraftiga bakterier ett skenande problem

Förekomsten av resistenta bakterier ökar kraftigt över hela världen. Allra snabbast växer problemet i länder där uppfödningen av kycklingar och grisar har ökat mest, och därmed användningen av antibiotika. På tjugo år har problemet tredubblats, visar en global kartläggning.

Fläskkött på marknaden i Hanoi. Med drygt trettio kilo griskött per person och år toppar Vietnam och Kina OECD:s statistik över konsumtionen i världen.Bild: Hieu Dinh
Efterfrågan på kött ökar i länder med växande ekonomier och stigande välstånd. I en allt större produktion av kyckling- och griskött använder uppfödarna stora mängder antibiotika, för att behandla och förebygga infektioner hos sina kycklingar och grisar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen