Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fastighetsbranschen krossar glastaket

Fastighetsbolagen är den första jämställda branschen, visar stiftelsen Allbrights genomgång av kvinnor på ledande poster i börsbolagen.

Allbrights vd Amanda Lundeteg ser ljuspunkter. Arkivbild.Bild: Lars Pehrson/SvD/TT
– Det är en rätt glädjande rapport, det finns många ljuspunkter, säger Amanda Lundeteg, vd för Allbright.
Även industrin har jämställdhetsmässigt vaknat till liv efter att ha legat still i många år. Också traditionellt väldigt manliga gruvindustrin har fått några kvinnliga vd:ar. Men det kommer ändå med den här farten att dröja till 2054 innan börsens industribolag är jämställda i toppen, enligt Lundeteg.
Allbright har som syfte att jobba för jämställdhet i näringslivet. Deras återkommande rapporter visar nu för första gången att en bransch har blivit helt jämställd. Börsens fastighetsbolag har därmed krossat glastaket, som Amanda Lundeteg uttrycker det, med i snitt över 40 procent kvinnor i ledningsgrupperna, enligt Allbrights definition på jämställdhet. Och det har gått relativt fort, 2012 vara andelen nere på 18 procent. Tvåa och trea i branschligan kommer konsument- respektive och hälsobolag.
Fastighetsbranschen delar också första platsen vad gäller jämställda styrelser, men når där inte riktigt ända fram. Överlag har den tidigare utvecklingen med stadigt högre andel kvinnor i styrelserummen stannat av.
– Kvoteringsfrågan har försvunnit från dagordningen, konstaterar Amanda Lundeteg.
Men åter till de operativa ledningarna. Var fjärde vd i fastighetsbolagen är en kvinna, jämfört med en av tio för börsbolagen i allmänhet. Det är framför allt de större fastighetsbolagen som är mest jämställda.
Även antalet helt jämställda bolag generellt har ökat i antal, från 47 bolag på fjolårets lista, till 64. Även Allbrights röda lista, med inga kvinnor alls i ledningsgruppen, krymper, från 81 till 68 företag.
Men sammantaget går det för långsamt, anser Amanda Lundeteg. Från i fjol har andelen kvinnor på ledande poster totalt sett bara ökat från 23 till 24 procent.
Läs också Flera höjdare i fastighetssektorn i Skåne är kvinnor
Läs också Fortsatt få kvinnor i skånska styrelserum
Fakta

Mest jämställda bolagen

Netent

Hennes&Mauritz

Wihlborgs fastigheter

Academedia

Investor

Oscar Properties

Ambea

Atrium Ljungberg

Bonava

Internationella Engelska Skolan

Källa: Allbright

Gå till toppen