Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De kan utses till Stockholm Rising Star

Albin Grenholm är en av de nominerade till Stockholm Rising Star. Arkivbild.Bild: Henrik Montgomery/TT
Albin Grenholm från ”Eld och lågor” och ”Rosa moln” och Celie Sparre från ”Lyckligare kan ingen vara” och ”In i dimman” är två av fem nominerade till årets Stockholm Rising Star.
Det är elfte året i rad som Stockholms internationella filmfestival nominerar nya skådespelartalanger som har möjligheter att bli morgondagens stjärnor. Bland årets nominerade syns också Emelie Garbers, (tidigare Jonsson) från ”Aniara”, Arvin Kananian från ”Aniara” och ”Den blomstertid nu kommer” samt Freddy Åsblom från ”Vår tid är nu” och ”In i dimman”.
Juryn är fristående och består av Anna Carlson, (tidigare ordförande för Svenska teaterförbundet), Lisa Rosengren, (Film & tv-producenterna) och Jan Göransson (Svenska filminstitutet). Varje år deltar även två skådespelare i juryn, och i år är det Eva Röse och Bengt Braskered.
Vinnaren presenteras den 15 november.
Gå till toppen