Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lewicki förlänger till 2024: ”Laget i mitt hjärta”

Mittfältaren Oscar Lewicki förlänger ännu en gång med Malmö FF. Den här gången till 2024.
– Det är med stolthet och glädje som jag förlänger med laget i mitt hjärta. Jag har varit öppen för att skriva ett långt kontrakt och nu när det är klart känns det jätteskönt, säger Oscar Lewicki i ett pressmeddelande.

Oscar Lewicki förlänger med Malmö FF.Bild: LUDVIG THUNMAN
Senast Oscar Lewicki förlängde sitt kontrakt höll han supportrarna på halster länge och väl. Beskedet kom den 1 januari 2018 då han ryktats vara på väg bort en längre tid. Den gången gällde förlängningen till 2020.
– Det är alltid utvecklande att spela i Malmö FF. Vi slåss om guldet varje år och vill alltid vara med i Europa. Under tiden jag har varit här har vi lyckats med en av sakerna varje år. Den spänningen och kravbilden är något jag trivs med, säger MFF-mittfältaren i pressmeddelandet.
Oscar Lewicki kom till Malmö FF från Häcken 2015 och är en av de spelare som varit i klubben längst tid. Han har spelat 192 tävlingsmatcher i Malmö FF.
– Oscar är en av våra egna och en väldigt kompetent fotbollsspelare. Han kan MFF och brinner för klubben. En fanbärare som vi är oerhört nöjda att ha säkrat upp med ett långt kontrakt. Oscar är en spelare som alltid ställer upp oavsett position. Han är mångsidig och på det sättet en tränares dröm. Han tränar alltid bra och tar hand om sig själv. Ett proffs ut i fingerspetsarna som är ett föredöme för andra i sin omgivning, säger sportchefen Daniel Andersson i pressmeddelandet.
Under det här året har han peakat tidigare års formtoppar och varit en tongivande spelare både i backlinjen (där han haft alla tre positionerna) och på mittfältet.
Det resulterade också i att han togs ut av förbundskapten Janne Andersson till de kommande EM-kvalmatcherna mot Malta och Spanien. Dock fick han lämna återbud till dessa efter en skada mot FC Köpenhamn i Europa League. Lewicki var inte med i truppen mot Göteborg.
– Han har vad vi kallar en fettkuddesmärta i hälen och smärtan går upp i hälbenet. Skadan kan orsaka ödem där. Enda sättet att undersöka om där är ett ödem eller någon skelettskada på benet är en magnetundersökning och vi har tid till en sådan först sent på tisdag, säger MFF-läkaren Pär Herbertsson.
Tidigare har Pawel Cibicki (under tiden i Jönköping) och Markus Rosenberg (förra säsongen) haft liknande skador.
– Till ”Mackan” löste vi det med ett specialskydd för hälen, sedan han fått ett genomtramp, säger Pär Herbertsson.
Gå till toppen