Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmöelever ska sjunga för Zlatan när statyn invigs

Deras lärare fick en idé och på tisdag eftermiddag ska de sjunga för Zlatan Ibrahimovic i Malmö. Vi var med på ett pirrigt genrep.
Skoleleverna från Holma, Kroksbäck och Rosengård tar i för fullt. När fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic gästar Malmö på tisdagen för att inviga en staty i brons av sig själv, kommer han att hyllas med en hymn.
Läs också Här sätts Zlatan-statyn på plats vid Stadion
Läraren Lucia Goenaga i verksamheten El Sistema kom med idén. Tillsammans med kollegan Sara Tufvesson skrev hon en ny text till Cornelis Vreeswijks ”Somliga går med trasiga skor”.
Delar av kören repeterar en sista gång. Tisdag eftermiddag kl 15 är det allvar när statyn av Zlatan Ibrahimovic ska invigas av fotbollsspelaren själv.Bild: Bengt Arvidson
– De här stadsdelarna har så otroligt mycket att erbjuda. Och så kommer ju Zlatan från Rosengård, säger Lucia Goenaga. Hon bad Jalle Lorensson, chef för Malmö Kulturskola att sälja in idén till Malmö stad.
–  Ett tiosekunders telefonsamtal med ansvarig projektledare på fritidsförvaltningen var allt som behövdes, berättar Jalle Lorensson,
Han såg själv Zlatan spela i Malmö FF kring år 2000 och blev enormt imponerad:
– Hans uppvisning på planen slog allt vad jag sett på Malmö Stadion, och jag började gå dit 1968. Zlatan är för evigt Malmös stora hjälte, säger Jalle Lorensson.
Malmö Kulturskola ligger bakom El Sistema-verksamheten, som erbjuder musikundervisning flera dagar i veckan till elever på flera olika skolor i Malmö. Och det är ett 60-tal elever från årskurs fyra till åtta som i två veckor nu har övat på hymnen till Zlatan Ibrahimovic.
Masoma Rezaei och klasskompisen Ilhan Jamal Adam är nervösa och förväntansfulla inför uppträdandet utanför Malmö Stadion.Bild: Bengt Arvidson
Eleverna är förväntansfulla inför uppträdandet på Stadiontorget tisdag eftermiddag:
– Jag är jättenervös, det är första gången jag träffar Zlatan. Men sången är bra, det är mycket kärlek i den, säger Ilhan Jamal Adam i klass 4 B på Kroksbäcksskolan.
– Zlatan är världskänd och han är född i Rosengård, säger hennes klasskompis Masoma Rezaei.
– Det är första gången jag ser Zlatan, så visst är jag nervös. Men att sjunga är jag inte nervös för, säger Williams Frimspong i 5B.
”Sången innehåller mycket kärlek” säger femteklassaren Williams Frimspong.Bild: Bengt Arvidson
Gå till toppen