Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Pernilla August och Rolf Lassgård spelar Kim Walls föräldrar i ny tv-serie

Tv-serien om mordet på skånska journalisten Kim Wall börjar ta form. Nu är det klart att Pernilla August och Rolf Lassgård ska spela Kim Walls föräldrar och att Søren Malling ska spela huvudrollen som mordutredaren Jens Møller, skriver Expressen.

Första bilden som är släppt ur nya tv-serien "Utredningen". Pilou Asbæk och Søren Malling spelar huvudrollerna i serien som får premiär hösten 2020.Bild: Henrik Ohsten/TV 2
För ett år sedan avslöjade branschtidningen The Hollywood Reporter att danska TV2 Danmark och produktionsbolaget Miso Film höll på att göra tv-serien ”Utredningen”. Tv-serien ska handla om mordet på den skånska journalisten Kim Wall och den påföljande utredningen med danske polisen Jens Møller som huvudfigur.
För regin står Tobias Lindholm som gjort filmerna "Kapningen" och "Kriget" samt regisserat avsnitt i Netflix-serien "Mindhunter". I somras blev det klart att SVT köpt visningsrätten till serien som på danska ska heta ”Efterforskningen”.
Nu står det klart vilka som ska spela huvudrollerna i serien, skriver Expressen. Jens Møller själv ska spelas av den danske skådespelaren Søren Malling som många har sett i tv-serier som ”Brottet” och ”Borgen”. Pilou Asbaek har också setts i ”Borgen”, men även i ”Game of Thrones”. Han ska spela åklagaren Jakob Buch-Jepsen.
Kim Walls föräldrar Ingrid och Joachim Wall ska spelas av två av Sveriges främsta skådespelare: Pernilla August och Rolf Lassgård.
På rollistan finns även namn som Laura Christensen, Charlotte Munck, Henrik Birch, Hans Henrik Clemensen, Dulfi Al-Jabouri och Anders Juul, skriver Expressen.
– Att samarbeta kring en serie på detta ämne var ingen självklarhet för oss, utan krävde stora överväganden. Det faktum att några av Nordens främsta talanger är involverade var också helt avgörande för vår medverkan. Tobias har skrivit ett oerhört starkt material, och det faktum att familjen Wall är involverade berättar en del om vilken slags historia vi får ta del av, säger SVT:s programchef Anna Croneman i ett pressmeddelande.
”Utredningen” ska visas i sex avsnitt med premiär hösten 2020.
Gå till toppen