Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Guldmatch i fara för FCR:s stjärntrio: ”Kamp mot klockan”

Fotbollslandslaget får klara sig utan sin lagkapten Caroline Seger även hemma mot Slovakien på tisdag. Risken för bakslag är för stor, konstaterar landslagsledningen.

Caroline Seger missar EM-kvalet mot Slovakien. Arkivbild.Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
De tre FC Rosengårdsstjärnor – Caroline Seger, Anna Anvegård och Zecira Musovic – missar alla tisdagens kvalmatch mot Slovakien. Samtliga dras med skador.
För trion väntar också en viktig match på söndag när FC Rosengård ställs mot Linköping och kan säkra ett SM-guld. Frågan är om de hinner bli spelklara till den matchen.
Caroline Seger har kämpat för att komma tillbaka från vadskadan som har hållit henne borta från spel i tre veckor. Men hon är fortfarande inte tillräckligt bra för att spela tävlingsmatch, och hon missar därför tisdagens EM-kval mot Slovakien i Göteborg.
”Caroline har under veckan arbetat med sin rehabilitering med positivt resultat. Men vi bedömer att risken för bakslag är för stor om vi forcerar fram en möjlighet till spel under morgondagen. Caroline är därmed inte aktuell för matchen och får fortsätta fokusera på sin rehabilitering”, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi i ett pressmeddelande.
Rosengårds mittfältsstjärna fanns inte heller med när Sverige inledde EM-kvalsamlingen med en 5–0-seger borta mot Ungern i fredags. Med både Seger och Elin Rubensson (hjärnskakning) otillgängliga gick startplatserna på det centrala mittfältet i stället till Nathalie Björn och Julia Zigiotti Olme. Mycket talar därför att det blir samma duo som får chansen också mot Slovakien.
Zecira Musovic har ådragit sig en bristning i ljumsken som även riskerar att stoppa henne från FC Rosengårds eventuella guldmatch på söndag mot Linköping på Malmö ip.
Anfallaren Anna Anvegård har lämnat landslagslägret för att åka tillbaka till Malmö och genomföra sin rehab på hemmaplan. Hon har en muskelkänning i låret.
– Det blir en kamp mot klockan att få dem klara för spel till på söndag, säger FCR:s sportchef Therese Sjögran till Sydsvenskan.
Gå till toppen